WATERMOLEN 38 2980 ZOERSEL

08.00 TO 17.00

MAANDAG TOT VRIJDAG

KANTOOR

0479 57 67 90

Specifieke hulp nodig?


Stel ons uw vraag met uw noden en wij trachten u de zo gepast mogelijke oplossing aan te bieden.

Neem nog vandaag contact op. Een vraag stellen kost niets.

Muurovername

Een muurovername, wat is dat?


Er is sprake van een muurovername wanneer u de muur, gebouwd door uw buur, op de grens, wil gebruiken om hierin zaken vast te maken.

Het is daarbij niet noodzakelijk dat aan beide zijden van die scheidingsmuur een gebouw staat.


Door muurovername ontstaat de 'gemene muur'.

De gemene muur betreft een fysieke scheiding tussen twee eigendommen.

Hierdoor ontstaat een gezamenlijke eigendom van de gehele dikte van de muur met een oppervlakte in het verticale vlak gelijk aan deze welke effectie gebruikt zal worden.

Is bijvoorbeeld uw nieuw te bouwen woning van profiel kleiner dan de reeds bestaande aanpalende woning, dient u enkel deze oppvervlakte over te nemen, gelijk aan de verticale oppervlakte (profiel) van uw woning.


Bij de muurovername wordt in feite de bestaande muur opgemeten en wordt gekeken naar de gebruikte materialen en de huidige staat van de muur.

Aan de hand van deze gegevens en tezamen met de borderellen van muurovername wordt daarna de huidige waarde van de muur berekend waarbij de overnemer de helft van de huidige waarde zal dienen te betalen aan de overlater.

Tevens zal de muurovername door de overnemer te worden geregistreerd bij het bevoegde registratiekantoor, binnen de vier maanden na overname en hierbij dient 10% als registratierecht betaald te worden.


Heeft u een specifieke vraag waarbij u mogelijks onze landmeetkundige hulp nodig heeft? Samen zoeken we voor u naar de beste oplossing en werken deze verder uit.

ENERGEOS STUDIEBUREAU


Uw partner voor EPB - Veiligheidscoördinatie - Ventilatieverslaggeving - Landmeetkunde - Plaatsbeschrijvingen en Schattingen met persoonlijke aanpak.

Recent Nieuws


Onze gloednieuwe site is eindelijk een feit. Kijk gerust rond en ongetwijfeld kan je ons ooit wel eens gebruiken voor één van onze diensten.

18 feb 2018

Onze contactgegevens


Watermolen 38, 2980 Zoersel

Email: bart@energeos.be

GSM: 0479  57 67 90

Uw privacy - Onze zorg


Privacybeleid

© Copyright. All Rights Reserved