WATERMOLEN 38 2980 ZOERSEL

08.00 TO 17.00

MAANDAG TOT VRIJDAG

KANTOOR

0479 57 67 90

Op zoek naar een schatter?


U wil een pand laten schatten met als doel dit te verkopen of te verhuren zonder te worden bijgestaan door een makelaar?

Contacteer ons en wij maken hiervoor geheel vrijblijvend prijs op.

Schattingen

Waarom een schatting laten uitvoeren door een landmeter zal u zeggen.

Wel, in principe is de Landmeter - Expert de meest geschikte persoon om deze taak te verrichten. Met een opleiding als bouwkundig ingenieur, bezit de landmeter over een uitgebreide kennis van constructies.

De term Landmeter - Expert is in feite een 'minder goede' vertaling van het franse Géomètre - Expert Immobilier. Correct vertaald wordt dit: Landmeter - Vastgoedexpert.


Waar een makelaar eerder het commerciële uitzicht van een pand zal beoordelen, doet de landmeter dit bijkomstig vanuit bouwkundig-construcitef oogpunt.


Waarom is een villa in de ene gemeente zoveel goedkoper dan een rijwoning in de andere?

Om deze vraag te beantwoorden, kan u best de diensten inroepen van een Landmeter - Expert.

Hoe zien wij de waardebepaling?

De waarde van een woning wordt niet enkel bepaald aan de hand van de grootte en de afwerkingsgraad. Verschillende factoren worden bij onze berkening in rekening gebracht om u een correct resultaat te geven.

Beschikt uw woning over een grote vloeroppervlakte, zal de prijs van de constructie hoog zijn.

Is de afwerkingsgaad echter laag, zal de waarde van de constructie dalen.


Wat ook meespeelt is de soort woning.

Een gesloten bebouwing is minder waard dan een vrijstaande woning.


Verder speelt de ligging nog een cruciale rol.

Ligt de woning in centrum gebied of in een residentiële buurt, zal ze meer waard zijn. Dit komt dan weer door de waarde van de grond en niet zozeer door de constructie zelf.

Bezit uw woning een laag E-peil? Dan zal de energiefactuur ook minder zijn en woning aantrekkelijker zijn ten opzicht van vergelijkbare woningen met slechter E-peil en dus ook in waarde stijgen.


Ook houden wij rekening met de halfjaarlijkse herziening van de prijs van bouwmaterialen, de zogenaamde 'ABEX' - index, gepubliceerd door de 'Associatie van Belgische Experten.

ENERGEOS STUDIEBUREAU


Uw partner voor EPB - Veiligheidscoördinatie - Ventilatieverslaggeving - Landmeetkunde - Plaatsbeschrijvingen en Schattingen met persoonlijke aanpak.

Recent Nieuws


Onze gloednieuwe site is eindelijk een feit. Kijk gerust rond en ongetwijfeld kan je ons ooit wel eens gebruiken voor één van onze diensten.

18 feb 2018

Onze contactgegevens


Watermolen 38, 2980 Zoersel

Email: bart@energeos.be

GSM: 0479  57 67 90

Uw privacy - Onze zorg


Privacybeleid

© Copyright. All Rights Reserved