WATERMOLEN 38 2980 ZOERSEL

08.00 TO 17.00

MAANDAG TOT VRIJDAG

KANTOOR

0479 57 67 90

Ventilatieverslaggever

Ventilatieverslaggeving nodig?


Voor wooneenheden heeft u voor zowel nieuwbouw als ingrijpende energetische renovatie ventilatieverslaggeving nodig. Wij kunnen u hierin begeleiden

Wist u dat er sinds januari 2016 extra verplichtingen zijn opgelegd aan de bouwheer voor projecten met betrekking tot nieuwbouw of ingrijpende energetische renovatie?


Vanaf deze datum werd ventilatieverslaggeving in het leven geroepen met als doel de bouwheer vooraf voldoende te kunnen informeren naar impact en behoefte van ventilatievoorzieningen in wooneenheden.


Hiertoe werden een aantal instrumenten ontwikkelde

  • Het ventilatievoorontwerp (VVO)
  • De ventilatie ontwerpspecificaties (VOS)
  • Het ventilatieprestatieverslag (VPV)

Wat bieden wij u?

Indien u ventilatieverslaggeving combineert met EPB-verslaggeving en/of veiligheidscördinatie, kunnen wij u een voordelige offerte bezorgen!

Nog al te vaak wordt het belang van een goed geventileerde woning onderschat. Een correct gedimensioneerde installatie zorgt ervoor dat u geen negatieve invloed hiervan ondervindt, zoals tocht of geluidshinder. Wij zorgen voor een correct opgemaakt ventilatievoorontwerp zodat uw installateur met de door ons bezorgde gegevens meteen aan de slag kan.

Bij het indienen van de EPB-startverklaring dient hieraan het ventilatievoorontwerp gekoppeld te worden.


Dit is een ontwerp dat door ons wordt opgemaakt en waarop wordt gespecifieerd in welke ruimtes welke ventilatievoorzieningen dienen getroffen te worden met hun bijhorende debieten en reeds een voorstel voor de plaatsing van de ventilatie-unit en de verschillende verdeelbuizen.


Het voorontwerp wordt door ons ingediend bij een kwaliteitsorganisatie ter controle, waarna wij van hen een uniek identificatienummer ontvangen met betrekking tot uw project.Nadat de ventilatie installatie is opgeleverd en in werking gesteld door de installateur dienen de debieten te worden opgemeten in de verschillende ruimtes alsook het bijhorende vermogen van de ventilatie-unit. Hiervan wordt een verslag opgesteld, het zogenaamde Ventilatieprestatieverslag.


Deze gegevens worden op hun beurt weer opgenomen in de EPB-verslaggeving. Zo zien we meteen of de correcte debieten zijn ingesteld. Slecht ingestelde debieten kunnen voor een onaangenaam binnenklimaat zorgen en zorgen eveneens voor strafpunten in de EPB-regelgeving.


Een correct afgestelde ventilatie installatie kan u in sommige gevallen gemakkelijk een E-peil winst opleveren van zo'n 10 punten.


Tevens kan een goed doordachte en gedimensioneerde ventilatie ervoor zorgen dat u tijdens de warme zomermaanden toch aangename temperaturen binnenshuis kan handhaven.

Ventilatie enkel nadelen zegt u?

Een goede installatie en berekening van uw ventilatiesysteem kan ervoor zorgen dat u minder energie zal verbruiken.

Schimmel in de vochtige badkamers of onaangename geurtjes op het toilet? Dankzij het goed uitgevoerde ventilatiesyteem behoren deze zaken tot verleden tijd.

U wordt vermoeid of met hoofdpijn wakker? Mogelijks zijn er te weinig luchtverversingen in uw slaapkamer. Dit zorgt voor een daling van zuurstof in de lucht met hoofdpijn en vermoeidheid tot gevolg. Voldoende verse luchttoevoer in de droge ruimtes, zoals slaapkamers, studeerkamers en woonkamers, kunnen deze kwaaltjes voorkomen.

ENERGEOS STUDIEBUREAU


Uw partner voor EPB - Veiligheidscoördinatie - Ventilatieverslaggeving - Landmeetkunde - Plaatsbeschrijvingen en Schattingen met persoonlijke aanpak.

Recent Nieuws


Onze gloednieuwe site is eindelijk een feit. Kijk gerust rond en ongetwijfeld kan je ons ooit wel eens gebruiken voor één van onze diensten.

18 feb 2018

Onze contactgegevens


Watermolen 38, 2980 Zoersel

Email: bart@energeos.be

GSM: 0479  57 67 90

Uw privacy - Onze zorg


Privacybeleid

© Copyright. All Rights Reserved